Zoeken
  • Midden in de Maak

[seminar] “Zakendoen in NL/DE - gemeinsam Grenzen überwinden”

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021Seminar

''Leidenschaft” voor land en cultuur is de drijfveer van Heidy Deegens om dit seminar mede mogelijk te maken. Én: best practices met beursbezoekers te delen. Een persoonlijke overtuiging van Heidy Deegens is dat het ene land niet beter is dan het andere, maar beide landen wel van elkaar kunnen leren én elkaar uitstekend kunnen aanvullen en daarmee grenzen kunnen verleggen. In het seminar wordt ingegaan op de zin van het duiden van overeenkomsten en verschillen bij het zakendoen in NL/DE, valkuilen, het belang van een goede voorbereiding en eventuele inbedding in de huidige organisatie of een concern.


In het seminar wordt ingegaan op de volgende items:


# Ambities om in Duitsland actief te worden? Waar begint de verkenning?

# Duits of Rudi Carrellisch?

# Zakelijke cultuur DE/NL.

# Wie ticken wir? Over mentaliteitsverschillen.

# Typisch Duits: bestaat dat?

# Marktonderzoek

# Oprichting Duitse entiteit nodig? Een vestiging in Duitsland? Of: in 1 van de

16 Bundesländer? Een verkooporganisatie?

# Succesvol zakendoen in Duitsland: hiërarchie en respect voor regels, status en functies.

# Omgang en communicatie: hoe? Small talk óf to-the-point en op de inhoud?

Beurzen, netwerken, digitalisering / social media.

# Deals sluiten: selectiecriteria. Wat is belangrijk?

# Duitsland: republiek van de toekomst?


Heidy (Ingeborg) Deegens

DuNe Management Services is in juni 2016 opgericht door Heidy Deegens. Daaraan voorafgaande heeft Heidy Deegens diverse ondersteunende en eindverantwoordelijke functies in Nederlandse - internationaal georiënteerde - familiebedrijven vervuld, waarvan de laatste drie jaar als adjunct algemeen directeur van een middelgrote onderneming.Heidy Deegens is sinds 2004 woonachtig in Emmerich am Rhein. Sindsdien is de ambitie om gezamenlijk in Duitsland en Nederland barrières te overwinnen en grensverleggend

zaken te doen steeds verder toegenomen. Haar Nederlandse afkomst en brede werkervaring in strategische planvorming, business development, dagelijkse bestuurszaken, beleid en staf, combineert zij graag met kennis van de Duitse cultuur en taal.


DuNe Management Services

Inmiddels ondersteunt DuNe Management Services al vijf jaar Nederlandse en Duitse midden- en kleinbedrijven in uiteenlopende ondernemingsvraagstukken en dagelijkse managementopgaven. Van klankbord en advies tot uitvoering, van langdurig traject zoals marktentree tot incidenteel vraagstuk of dossier.

Passie voor mens- en organisatieontwikkeling staan hierbij voorop en komen in het bedrijfslogo van DuNe Management Services terug.


Contactgegevens

DuNe Management Services

Hauptstrasse 10

46446 Emmerich am Rhein

Tel: (0049) 2822 538 531

Tel: (0031) 6 21 24 40 88

info@dune-management.eu

www.dune-management.eu


52 weergaven0 opmerkingen